Home > Over ons > Team > Albena Shkodrova

Albena Shkodrova

Albena Shkodrova

Albena Shkodrova behaalde een master in de Slavische filologie (Bulgaars, Servisch en Kroatisch) en specialiseerde zich in Internationale Relaties aan de Rechtenfaculteit van de Universiteit van Sofia en de Londen School of Economics. Albena werkte korte tijd als diplomate en was meerdere jaren actief als journaliste. Tussen 2008 en 2015 was zij de hoofdredactrice van Bulgaria’s Bacchus magazine (bacchus.bg), een tijdschrift gewijd aan de eet- en wijncultuur. In 2014 schreef zij de publicatie Communist Gourmet. The curious story of food in People's Republic of Bulgaria.

Sinds 2015 is Albena als doctoraatsbursaal verbonden aan de KU Leuven en de VUB, onderzoeksgroep FOST (Food History and Culture). Ze is werkzaam op het project The Rebellious Cook: Writing Recipes in Communist Bulgaria onder leiding van prof. Peter Scholliers en prof. Yves Segers.

Inhoud: Centrum Agrarische Geschiedenis - Ontwerp en realisatie: LIBIS