Home > Over ons > Team > Sarah Luyten > Publicaties Sarah Luyten

Publicaties Sarah Luyten

2016

  • Draye, G., Luyten, S. en Segers, Y., ‘Hemels zoet. Culinaire adviezen en desserts op het Vlaamse platteland, 1900-1940', in: Tijd-Schrift. Voeding. De wondere wereld van eten en drinken, 3, 2016.

  • Craenen, M. (ill.), Draye, G. en Luyten, S., Taart Trofee in Bokrijk, Bokrijk, 2016.
    Lees online.

  • Luyten, S., ‘Pensenkermis', in: Declercq, M. en Le Duc, T., (fotograaf), Garage culinair. Ambachtelijke producten om thuis te maken, Antwerpen, 2016, pp. 112-113.

  • Luyten, S., ‘Kraakverse garnalen', in: Declercq, M. en Le Duc, T., (fotograaf), Garage culinair. Ambachtelijke producten om thuis te maken, Antwerpen, 2016, pp. 136-137.

  • Luyten, S., ‘Een kruidig aperitief', in: Declercq, M. en Le Duc, T., (fotograaf), Garage culinair. Ambachtelijke producten om thuis te maken, Antwerpen, 2016, pp. 224-225.

  • Luyten, S., ‘La kermesse aux boudins’, in: Declercq, M. en Le Duc, T., (photographe), Garage culinaire. Produits artisanaux à faire chez soi, Antwerpen, 2016, pp. 112-113.

  • Luyten, S., ‘Des crevettes archifraîches', in: Declercq, M. en Le Duc, T., (photographe), Garage culinaire. Produits artisanaux à faire chez soi, Antwerpen, 2016, pp. 136-137.

  • Luyten, S., ‘Wermut', in: Declercq, M. en Le Duc, T., (photographe), Garage culinaire. Produits artisanaux à faire chez soi, Antwerpen, 2016, pp. 224-225.

2015


  • Luyten, S., ‘Nen Ettekeis?’, in: Het Forum van Vlaamse Vrouwen, 40, 2015: p. 22 - 25.

  • Luyten, S. en Segers, Y., ‘Rauw of met ‘sap van limoenen’. Een kleine culinaire geschiedenis van oesters sinds de 17de eeuw, in: Oesterpassie, Oostkamp, 2015: p. 66 - 77.

  • Demasure B. en Luyten S., WOI op ’t erf. Hoe ga ik aan de slag om mijn boerderijgeschiedenis te reconstrueren? Focus West-Vlaanderen, Leuven (Centrum Agrarische Geschiedenis), 2015.
    Lees online.

  • Demasure B. en Luyten S., Boter bij de vis. Gids reizende expo over de Eerste Wereldoorlog, Leuven (Centrum Agrarische Geschiedenis), 2015.

  • Luyten, S., ‘Op de Buiten. Het platteland in de fifties’, in: Eos Memo Geschiedenis. Dossier Landbouw, 13, maart 2015, p. 18-23.

2014


  • Luyten, S. ‘Meer dan potten en pannen. Het erfgoed van eten en drinken in Vlaanderen en Brussel’, in: Bladwijzer. Wegwijs met Heemkunde Vlaanderen, 12, december 2014, p. 1-12.
    Lees online.

  • Luyten, S., Rapport Traject Voeding, Leuven (Centrum Agrarische Geschiedenis), 2014, 134 p.
    Lees online.

  • Demasure, B. en Luyten, S., Bouwstenen voor een regionale landbouwidentiteit. Een (kleine) geschiedenis van de landbouw en enkele boerderijen in het Tielts Plateau (ca. 1800 tot nu), Leuven (Centrum Agrarische Geschiedenis), 2014.


2013


  • Luyten, S., ‘In Brussel Gesmaakt. Nen Ettekeis? Stinkt die of is het een welriekende kaas?’ in: PenZine, 2013, zomer 2013, p. 20-21.

  • Luyten, S. (red.), In Brussel ge(s)maakt? Een wisselwerking met Vlaams-Brabant, Tollembeek, 2013, 156p.

2012


  • Luyten, S., Segers Y. e.a., Het Vlaamse platteland in de fifties, Leuven, 2012, 340p.

  • Luyten, S., Handleiding: Digitaliseren en ontsluiten van prenten- en fotocollecties, Leuven, 2012, 42p.
    Lees online.

2010


  • Luyten S., ‘Boerderijen in Vlaanderen. Geografische situering en materiaalgebruik’, in: Open Monumentendag Vlaanderen 2010 De Vier Elementen, 2010.
    Lees online.

Inhoud: Centrum Agrarische Geschiedenis - Ontwerp en realisatie: LIBIS