Home > Werking > Basiswerking > Publiekswerking

Publiekswerking

Affiche expo 'Boter bij de Vis' © CAG

Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) spreekt het brede publiek aan over verleden, heden en toekomst van landbouw, platteland en voeding. CAG ontsluit en valoriseert het agrarisch erfgoed, de expertise van de erfgoedgemeenschap en de resultaten van wetenschappelijk onderzoek.

Dit gebeurt via diverse media zoals de website Het Virtuele Land, nieuwsbrief, projectwebsites, publicaties en Facebook en via allerlei publieksactiviteiten zoals lezingen, workshops, tentoonstellingen en wandelingen. CAG organiseert deze doorgaans in samenwerking met andere organisaties.

CAG brengt de erfgoedgemeenschap van landbouw, platteland en voeding samen en stimuleert expertise-uitwisseling. Dat gebeurt onder meer tijdens de jaarlijkse Contactdag die focust op een specifiek thema en door het opzetten van gemeenschappelijke onderzoeks- en publieksprojecten.

CAG neemt deel aan terugkerende evenementen zoals Erfgoeddag (april), Open Monumentendag (september), Dag van de Landbouw (september) en Week van de Smaak (november).

Foto: Affiche voor expo 'Boter bij de Vis', © CAG

 

Voorbeeldprojecten

Boter bij de vis

Boter bij de vis

Europeana Food and Drink - Expo 'Taart!'

Expo Taart

WOI op 't erf


WOI op 't erf

Week van de Smaak 2014
Kookworkshop Betonne Jeugd

Betonne Jeugd

 

Contactpersoon

Sarah Luyten

Stafmedewerker Publiekswerking

Tel. +32 (0)16 32 35 42

Inhoud: Centrum Agrarische Geschiedenis - Ontwerp en realisatie: LIBIS